Djurs 2019 – Klubudstilling

Digitalt supplement til den fysiske udstilling

Denne side er special optimeret til mobiltelefoner. Vælg planche, vælg billede og dobbelt-klik på billedet for zoom.

Djurs 2019 – Klubudstilling

Inspiration til fornyelse og tillæg til traditionelle klubudstillinger

Djurslands Filatelistiske Højskole og Hornslet FrimærkeKlub er i fællesskab arrangør af den årlige klubudstilling i Hornslet den 30. – 31. marts 2019. I den forbindelse har Toke Nørby tilmeldt en enkelt ramme med 30-øres provisorier med fokus på varianten “12 2/3 mm”.

Toke og jeg har valgt, at det var tid til at afprøve en idé til koblingen mellem den fysiske udstilling og den digitale verden. Vi eksperimenterer med et digitalt modstykke som et supplement til den fysiske udstilling, som kan understøtte den besøgendes oplevelse og forståelse for eksponatet. Herunder zoom funktion, video på varianterne og uddybende tekster med forklaringer.

Vi ønsker at bevare den traditionsbundne udstillingsmetode med bedømmelse af eksponaterne/samlingerne, men ønsker med de nye tiltag at give beskueren en udvidet brugeroplevelse og dybere forståelse med et digitalt supplement.

I Danmark har næsten alle aldersgrupper i 2019 en mobiltelefon og sikkert også en model man kan kalde en “smartphone”. Siden her åbner samme dag som udstillingen starter og vi laver koblingen med den fysiske samling med Quick Respons (QR) koder, præcis som det kendes fra supermarkeder og tøjindustrien, hvor man kan gå hen til “varen” og scanne den med mobilen og få detaljerede oplysninger. QR koden på eksponatet vil føre den besøgende til en side, som tillader at forstørre på de mærker, der er udstillet og give en dybere forklaring, som der ikke er plads til på eksponatet.

Vi håber, at de viste nye tiltag vil falde i beskuerens smag.

Vi ses på Djurs 2019!

Toke Nørby og Torben R. Uhrenholt