Hejsa, Jeg hedder Torben & Jeg vil gerne prøve at eksperimentere lidt med online frimærkeudstilling.
Håber I kan lide det.

En ny frimærkesamler

For et par år siden havde jeg ingen interesse i frimærker, men ved en tilfældighed landede en “restsamling” fra en nærtstående afdød på mit bord. Herfra gik det stærkt – jeg blev totalt bidt af at finde ud af, hvad der var i samlingen og købte litteratur og vandmærkesøger. Mon der var noget sjældent? Hvorfor havde han opsat dem sådan? Spørgsmålene var mange.

I samlingen var der blandt andet opsat nogle 30-øres provisorier og besluttede derfor, at det skulle være en af mine samleområder.

Frimærkeklub ikke nødvendig – FORKERT!

Som med alle andre fra generationen med computere i blodet, gik den vilde jagt på nettet for at finde mærker. Auktions-sider og forhandlere blev endevendt på nettet. Jeg havde ingen forestilling om at en frimærkeklub kunne bidrage med noget – jeg kan jo finde alt på nettet! Alligevel meldte jeg mig efter et par år ind i en frimærkeklub (Ringe) – og pludselig havde jeg åbnet døren til en verden, som er næsten totalt skjult på nettet. Venlige mennesker som interesserer sig for ens samling, hjælper med at samle (de ekstra øjne) og giver gode råd om, hvordan man samler. De havde viden på områder, som jeg slet ikke kendte til og har givet mange gode ideer. Dertil kom adgangen til litteratur, som er svær at finde og en netværk-adgang gennem deres forbindelser.

Hvorfor FRIM.dk?

Der findes så mange fine samlinger, fortællinger og mærker der ligger skjult. Faktisk vil jeg komme med det postulat at 95% af alle frimærker bare står hjemme på en hylde i en indstiksbog, som kun glæder ganske få. Nogle få forsøger at udstille online ved at kopiere opsætnings-rammer til pdf som ligger online. Men jeg synes ikke nogen udnytter online-mediet (zoom, video, ressourcer mm). Derfor har jeg lavet denne side, hvor jeg tester forskellige funktionaliteter af.

Meeen… hvad jeg mangler af filatelistisk viden som ny frimærkesamler – har jeg til gengæld i IT-færdigheder – og dem deler jeg gerne. Derfor købte jeg domænet frim.dk. Jeg er oprindelig uddannet cand.med., ph.d. med speciale i billeddannende teknikker, så mine forudsætninger for mikroskoper, software, visulalisering og systematik er på plads.

Det andet formål med hjemmesiden er at synliggøre frimærkesamling på en ny måde, som forhåbentligt kan inspirere den yngre generation og dermed tiltrække nye interesserede samlere.

Jeg kommer aldrig til at udstille på traditionel vis – men måske er det heller ikke vejen frem for overlevelsen af dansk filateli. Lad mig udfordre fremstillingen og mulighederne lidt med denne hjemmeside med de bedste intentioner om en øget interesse generelt for frimærkesamlere.

Aldrig en erstatning for Toke Nørby’s bog

Torke Nørby’s bog om 30-øres provisorierne betyder meget for mig, derfor kommer indholdet på denne side ikke til at kunne er erstatte købet af hans bog. Selvom siden kommer til at være yderst omfattende omkrig detaljer for identifikation, har jeg med vilje undladt vigtige ting, som er beskrevet i bogen.

Så hvis du er en seriøs frimærke samler af 30-øres provisorier og ikke har bogen – så køb den – Den er alle pengene værd!

 – Torben R. Uhrenholt, Ryslinge | kontakt@frim.dk